VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

13 Август 2016

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Черно море

Програма

Track 2

 1. Кафе
 2. От Ной до виртуализацията: през погледа на един технически писателВаня Кирицовавидео
 3. Blue/Green deployment с haproxy, docker и consulВладимир Витковвидеопрезентация
 4. Обяд
 5. Как нашето съзнание влияе върху нещата, които създаваме Апостол Апостоловвидеопрезентация
 6. Unconference slot - 1 - Gossipвидеопрезентация
 7. Кафе и разговори
 8. Unconference slot - 2 - Работа от вкъщивидео

Track 1

 1. Кафе
 2. Откриваневидео
 3. Project PlanningРадослав Станковвидеопрезентация
 4. Emacs: The One True Editor that will Bring Balance to the SourceБожидар Бацоввидео
 5. Building Multiplayer Real-time Game with ElixirВенцислав Николоввидеопрезентация
 6. Обяд
 7. Биометрична идентификацияБожидар Божановвидеопрезентация
 8. Gamification: или защо е яко да се заиграваме на работаБорислав Трайковвидео
 9. Кафе и разговори
 10. MySQL Replication with GaleraМариян Мариноввидеопрезентация
 11. Lightning Talks
 12. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Ваня Кирицова

Ваня започва своята кариера в сферата на ИТ като автор техническа документация преди 13 години. Днес тя е старши мениджър в отдел Information Experience, VMware и ръководи екипи автори техническа документация в България и Индия. Тя е от основателите и член на инициативния комитет на tekom Bulgaria – локална браншова организация за технически комуникации към tekom Europe -- и посвещава време и усилия в популяризиране на професията и общността на техническите комуникатори в България. Ваня е един от основателите на конференцията за технически комуникации Evolution of Technical Communication.

Thumb image

Божидар Бацов

Божидар Бацов е софтуерен инженер, който обича Emacs, Unix (във всичките му превъплащения), zsh, Ruby, Java, Lisp и всякакви прилежащи технологии и инструменти. Любител на свободния софтуер, немската и ирландската бира, приключенските романи, ролевите игри и фантастичните филми.

Thumb image

Владимир Витков

Владимир е системен администратор от над 10 години. Има опит във всякакви шарени сфери като телеком и най-обикновен съпорт. През последните 3+ години активно му се налага да работи с облачни услуги и да развива инфраструктурата и автоматизацията, необходима за правилното функциониране на вашата услуга/сайт. Сблъскал се е с най-приятните и най-неприятните моменти от работата.

Thumb image

Венцислав Николов

Венцислав е програмист и организатор на Elixir Sofia meetup. През деня пише основно на Ruby, а вечер на Elixir. Харесва сноуборд, аниме и бира.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

Thumb image

Апостол Апостолов

Апостол се занимава с компютри от седемгодишен (основно играейки игри), а от повече от 8 години е .NET developer, като има опитност в full stack development, софтуерна архитектура и мобилни приложения. Основател е на bilidpm.com. Освен с бизнес и програмиране, през последната година се занимава задълбочено и с теми като личностно развитие, психология и духовност.

Thumb image

Борислав Трайков

Борислав се занимава предимно с DevOps и тестова автоматизация. Обучава кадри на всички позиции, които е заемал вече 11 години. Мотивацията му е проста: помагали са му на него, затова помага и той.

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

After Party

Аквариум Snack & Bar

Записвания

Архив

Контакти:
Екип