VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

19 Август 2023

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Фестивален и Конгресен Център - Варна
бул. „Сливница“ 2, 9000 Варна Център, Варна

зала № 4

Програма

 1. Кафе
 2. Откриване
 3. JavaScript: доброто, лошото и това, което работиКрасимир Цонев
 4. Improve Quality and Security by Standardizing Your DevOps PipelinesРосен Колев
 5. What the Flutter (WTF) - Какво е Flutter и защо се търси?Йовко Желев
 6. Обяд
 7. Breath of fresh air with SvelteВенцислав Николов
 8. Microservices Design PatternsКрасимир Байлов
 9. Почивка
 10. CI/CD pipelines With Terraform and GitHub Actions. Why?Георги Филипов
 11. От нула до работещо приложение с помощта на ChatGPTТрифон Трифонов
 12. Lightning talks
 13. Закриване
 14. Афтърпарти

Спонсори

Златни

StorPool

DataArt

VMWare

Сребърни

Intway


Scalefocus


MentorMate

Партньори

VarnaLab

С медийната подкрепа на

Dev.bg

Лектори

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Thumb image

Росен Колев

Росен Колев е Technology Principal в MentorMate с повече от 16 години опит в софтуерната сфера. Има интереси в много направления, включително мобилна и уеб разработка, DevOps, обучения и оперативни процеси. Обича да прекарва време със семейството си, да чете книги и статии и да програмира за удоволствие.

Thumb image

Йовко Желев

Йовко е софтуерен инженер, част от екипа на DataArt във Варна. Занимава се с изграждането и поддръжката на мобилни приложения от 2017-та година, като от 2020-та е изцяло съсредоточен върху проекти базирани на Flutter и страстта му към тази технология нараства все повече с нейното узряване. Когато не пише код, обича да прекарва време с дъщеря си и да намира начини за личностно самоусъвършенстване.

Thumb image

Венцислав Николов

Венцислав е програмист и организатор на Elixir Sofia meetup. През деня пише основно на Ruby, а вечер на Elixir. Харесва сноуборд, аниме и бира.

Thumb image

Красимир Байлов

Красимир е съосновател и CTO на Intway и RateMate. Има над 15 години опит в ръководенето и реализирането на множество технологични проекти. Интересите, както и професионалните цели, са му свързани си изграждането на технологични стратегии, които оптимизират бизнес резултатите на компаниите. В практиката си е работил с малки стартъпи и големи компании като IBM, SAP, DELL, Allianz.

Thumb image

Георги Филипов

Георги Филипов започва професионалния си път през 2007 г., като в момента е Software Engineering Lead в МенторМейт. През годините е работил по ИТ проекти в различни бизнес сектори. Притежава множество сертификати както от Microsoft, така и от Oracle. Извън професионалния контекст Георги е сертифициран за Open Water Scuba Diving и е взимал участие в почистването на насажденията от маслинови дървета в Зографския манастир на полуостров Атон.

Thumb image

Трифон Трифонов

Трифон е професионален Java разработчик от 2001 година. Харесва организирането и автоматизирането на информацията, затова основно работи по Back-End частта на системите. Съосновател и разработчик на проект с отворен код ADempiere ERP. Има интереси в областта на Model Driven Development, Domain Specific Languages и изкуствен интелект.

Записвания

Архив

Контакти:
Екип