VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

11 Август 2012

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Варненски свободен университет "Черноризец Храбър"
гр. Варна 9007, к.к. Чайка, aвтобуси 109 и 409 спират пред университета

Учебно-спортният комлекс (УСК), залата на втория етаж. Зала 2.

Програма

  1. Откриваневидео
  2. Мигриране на asp.net апликация в Windows AzureДимитър Георгиеввидеопрезентация
  3. Как да пишем добър кодРадослав Станковвидеопрезентация
  4. Unit Test-ове, TDD и всичко останалоСтефан Къневвидеопрезентация
  5. Ruby на релси за уеб програмистиДимитър Димитроввидеопрезентация
  6. Обедна почивкавидео
  7. Node.jsБорис Ангелов Филиповвидеопрезентация
  8. Как да превземем света с VimАндрей Радеввидеопрезентация
  9. Хакерспейсове и секси начините да научиш нещо истински съществено в БългарияКалин Черневвидеопрезентация
  10. Какво не знаят програмистите, а би трябвалоВасил Колеввидеопрезентация
  11. Полифазното" спане, опит от първа ръкаХристо Дешеввидеопрезентация
  12. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Димитър Георгиев

Димитър е истински технологичен ентусиаст с много опит в изграждането на .NET решения и особено такива базирани на Microsoft Azure. Toй е CEO в GymRealm Technology – SaaS решение за спортни центрове. Успоредно, Митко се грижи и за техническото ръкводоство в компанията SourceRealms, представляваща аутсорсинг фирма фокусирана върху изграждането на ERP/CRM решения. В нея той заема позиция на CTO. От скоро Димитър е и Microsoft Most Valuable Professional (MVP) за Microsoft Azure. В същото време, отдавна и все още е огромен AC/DC фен!

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Димитър Димитров

Митьо е програмист със силна гражданска позиция. Замесен е в много от проектите на „Общество“, съорганизатор на Rails Girls Sofia събитията в България и активно занимаващ се с учебните групи на Rails Girls в София, води курсове по Ruby във ФМИ и е Europe Code Week посланик за България. Съучредител е на фондация Отворени медии и все още вижда смисъл в борбата за по-добро.

Thumb image

Борис Ангелов Филипов

Борис се занимава със софтуер от над 10 години, минал е през няколко технологии, езици и компании като в последно време се е фокусирал в развиването на Варна Лаб - хакерспейс във Варна, Кемплайт - първата отворена компания в България и органично програмиране с node.js

Thumb image

Андрей Радев

Андрей пише Ruby и Javascript от доста време, но статичната типизация го изкушава -- я покрай Typescript, я покрай Rust. Първия го спасява при рефакториране в ProductHunt, а втория го надъха толкова много, че организира избираем курс в СУ, който ще започне шестата си година идващия зимен семестър. Вероятно ще показва код във Vim, защото продължава да е по-лесно от писането на слайдове.

Thumb image

Калин Чернев

Drupalist, първият човек в България, който води отворени лекции и курсове за Drupal. Уеб манияк, който обича уеб технологиите и методологиите за постигане на бизнес резултати. Подкрепя активно стартиращи бизнеси и неправителствени организации в университетите. Гори да изгражда екосистеми. Съосновател на фирма Штрак! Понякога блогва. Обучител по призвание, води презентации, лекции и курсове на различни технически теми в български университети и init Lab.

Thumb image

Васил Колев

Васил Колев е системен администратор от 15 години, който се занимава с всякакви системи под сериозно натоварване, а като това му доскучае – с хора. В последните години се занимава усилено с initLab и организацията на OpenFest

Thumb image

Христо Дешев

Христо Дешев е бивш Agile fanboi, Extreme Programming aficionado, certified ScrumMaster, Канбан нинджа, software craftsman, архитект и DevOps турбо-майстор. Сега е обикновен п... програмист, който просто търси начини да създава софтуер ефективно и да избягва грешките на предните поколения. Разбира се, прави и повтаря свои грешки, за което, по някакви мазохистични причини, обича да разказва.

After Party

Пицария "Бънди"
ул. "Генерал Колев" 1 (до Централна поща)

Записвания

Архив

Контакти:
Екип