VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

12 Юли 2014

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

хотел "Черно Море"
Сливница №33

Искате да присъствате, но няма кой да ви закара?

Погледнете нашето carpooling табло.

Програма

 1. Кафе
 2. Откриваневидео
 3. Node.js and Open Source Software Development on Microsoft AzureМихаил Матеев видеопрезентация
 4. Редизайн на „държавата“ и препрограмиране на „системата“Антон Стойчеввидеопрезентация
 5. iOS Development - Tips & TricksГалин Кърджилов, Стефан Цвятковвидеопрезентация
 6. Обяд
 7. The Cloud Beyond the BuzzwordБожидар Божановвидеопрезентация
 8. Мета-програмиране с NimrodБорислав Станимиров, Захари Караджоввидеопрезентация
 9. File editing on the client side (Javascript)Росен Колеввидеопрезентация
 10. Кафе пауза
 11. Екстремно програмиранеСтефан Къневвидеопрезентация
 12. Lightning talks
 13. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Михаил Матеев

Михаил е разработчик в Infragistics. Работил е в различни области, свързани с технологии на Microsoft, като Silverlight, WPF, Windows Phone, Visual Studio LightSwitch, Windows Store приложения, WCF RIA Services, MS SQL Server и Microsoft Azure. През последните десет години, Михаил е писал статии за Computer World и различни блогове за .NET технологии. Той е сътрудник и технически редактор на PACKT Publishing and Wiley. Повече от пет години е работил в ESRI България. Няколко години Михаил е бил лектор в ФМИ на Софийския университет "Св. за Климент Охридски ". Също така е и преподавател по компютърни системи в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия в София.

Thumb image

Антон Стойчев

Антон е прекарал последните 2 години във Великобритания, работейки като разработчик, предимно на саморегулиращи се системи за извличане и анализ на данни, достигащи на размер стотици сървъри на AWS. Сега е тук и иска да добави смисъл и желание за неизбежния, целодневен престой пред монитор; Чрез “Civic Hacking” – нещо започващо с работещите в дигиталната сфера, но обхващащо всички други. Живее живота си майсторейки и обичайки, в опити за рисуване, писане, четене и прекарвайки часове в сглобяване на извинения за честите си пътувания.

Thumb image

Галин Кърджилов

Галин е проактивен и творчески настроен софтуерен инженер с повече от 10 години опит. В момента е посветен на мобилните разработки и работи като Head of iOS Development в EVORI София. Неговият стремеж е да генерира максимално въздействие към потребителите.

Thumb image

Стефан Цвятков

Стефан е започнал кариерата си като разработчик за Mac. През 2008 г. Apple пуска iOS SDK и това е началото на една ера. Оттогава, той работи по създаването iOS приложения. В MentorMate той успява да изгради най-големия екип от iOS програмисти в България. Стефан е известен с желанието си да подобри мобилните приложения, за да бъдат по-интерактивни, ефективни и оптимизирани за нуждите на бизнеса.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

Thumb image

Борислав Станимиров

Борислав e C++ програмист от повече от 10 години. Преобладаващата част от стажа му е като програмист на видео игри и в момента работи в Epic Devs по игри за мобилни устройства. В свободното си време се занимава с езици за програмиране и пише open source софтуер.

Thumb image

Захари Караджов

Захари е C++ ветеран от гейм-индустрията, а понастоящем технически директор в Даркиум Студио, където с помощта на кофейн и CoffeeScript се разработва нов социално ориентиран уеб браузър. Твърдо убеден е, че използваните в момента езици за програмиране ще бъдат изместени от нови по-бързи, по-мощни и по-красиви такива и от нетърпение сам се е захванал да допринесе за това, участвайки в разработката на Nimrod.

Thumb image

Росен Колев

Росен Колев е Technology Principal в MentorMate с повече от 16 години опит в софтуерната сфера. Има интереси в много направления, включително мобилна и уеб разработка, DevOps, обучения и оперативни процеси. Обича да прекарва време със семейството си, да чете книги и статии и да програмира за удоволствие.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Снимки

Thumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb image
Виж всички снимки

After Party

Godzilla beach
Варна, Крайбрежна алея

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип