VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

15 Август 2015

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Черно море
Сливница №33

Програма

Track 1

 1. Кафе
 2. Откриваневидео
 3. Functional Patterns in JavaScriptРадослав Георгиеввидеопрезентация
 4. Taking Full Advantage of Apple Watch with WatchOS 2.0Галин Кърджиловвидео
 5. Under the Hood of Hybrid AppsАлександър Михайлов видео
 6. Обяд
 7. По-ниска заплата, за да пиша код за държавата?Димитър Димитроввидеопрезентация
 8. Ember.js за old-school web програмистиАндрей Радеввидеопрезентация
 9. Кафе и разговори
 10. React за PHP програмистиВеселин Николоввидео
 11. Две книги по-късно ...Красимир Цоневвидеопрезентация
 12. Lightning talksвидео

Track 2

 1. GraphQLРадослав Станковвидеопрезентация
 2. Building a Startup in AzureДимитър Георгиеввидео
 3. Обяд
 4. VoIP за начинаещиСтефан Лековвидео
 5. A Model of Devops Team ExcellenceИван Димитроввидео
 6. Кафе и разговори
 7. Web API Security with JSON Web Token (JWT)Владимир Джувиноввидео

Лектори

Thumb image

Радослав Георгиев

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист (това е като warrior-mage), който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието. Организатор на HackFMI - ежесеместърен хакатон във ФМИ (София), където млади и надъхани студенти и ученици, заменят комфорт и сън в името на създаване на софтуерни продукти, в рамките на 3 дни. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Галин Кърджилов

Галин е проактивен и творчески настроен софтуерен инженер с повече от 10 години опит. В момента е посветен на мобилните разработки и работи като Head of iOS Development в EVORI София. Неговият стремеж е да генерира максимално въздействие към потребителите.

Thumb image

Александър Михайлов

Александър е уеб програмист с дългогодишен опит, който се е занимвал с различни технологии, но основния му фокус пада върху JavaScript (Web/Node), PHP, Ruby и Qt/C++. Има опит в разработката на комплексни хибридни приложения за десктоп и в свободното си време обича да експериментира с новите възможности, които нововъведенията в модерните технологии предлагат.

Thumb image

Димитър Георгиев

Димитър е истински технологичен ентусиаст с много опит в изграждането на .NET решения и особено такива базирани на Microsoft Azure. Toй е CEO в GymRealm Technology – SaaS решение за спортни центрове. Успоредно, Митко се грижи и за техническото ръкводоство в компанията SourceRealms, представляваща аутсорсинг фирма фокусирана върху изграждането на ERP/CRM решения. В нея той заема позиция на CTO. От скоро Димитър е и Microsoft Most Valuable Professional (MVP) за Microsoft Azure. В същото време, отдавна и все още е огромен AC/DC фен!

Thumb image

Стефан Леков

Стефан по принцип е системен администратор, но се занимава предимно с проекти свързани с VoIP. Работата му обхваща всички етапи на една система - от дизайна, до изграждането, тестване и поддръжка по време на експлоатацията. За последните десетина години е изградил няколко средни по големина телекома, множество call center-ове, телефонни централи за малки и средни фирми. В свободното си време се изявява като мързелив колоездач, скромен помощник на разни конференции, безотговорен баща и сериозен геймър.

Thumb image

Димитър Димитров

Митьо е програмист със силна гражданска позиция. Замесен е в много от проектите на „Общество“, съорганизатор на Rails Girls Sofia събитията в България и активно занимаващ се с учебните групи на Rails Girls в София, води курсове по Ruby във ФМИ и е Europe Code Week посланик за България. Съучредител е на фондация Отворени медии и все още вижда смисъл в борбата за по-добро.

Thumb image

Андрей Радев

Андрей пише Ruby и Javascript от доста време, но статичната типизация го изкушава -- я покрай Typescript, я покрай Rust. Първия го спасява при рефакториране в ProductHunt, а втория го надъха толкова много, че организира избираем курс в СУ, който ще започне шестата си година идващия зимен семестър. Вероятно ще показва код във Vim, защото продължава да е по-лесно от писането на слайдове.

Thumb image

Иван Димитров

След като написва ISP accounting система с cgi уеб интерфейс, потребители, разплащане, фактури и mrtg графики на C, спира да се занимава с глупости и започва да се занимава със системна администрация. Щастливо не-програмиращ вече 13 години, се радва когато uptime числото удря 99.95%. Пие бира.

Thumb image

Веселин Николов

Веселин е уеб програмист с почти 15 години стаж. Работи в Automattic, в един от екипите по разработка на WordPress.com. В момента е спец по PHP, WordPress и каквото друго се наложи.

Thumb image

Владимир Джувинов

В момента разработва OpenID Connect SDK, сървър и SaaS услуга в Nimbus Directory Services (собствен бизнес, www.nimbusds.com). Участва в работните групи JOSE и OAuth на IETF, a също и в Connect A/B на OpenID Foundation.

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Записвания

Архив

Контакти:
Екип