VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

06 Август 2022

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Фестивален и Конгресен Център - Варна
бул. „Сливница“ 2, 9000 Варна Център, Варна

зала № 4

Програма

  1. Кафе
  2. Откриване
  3. Rust: какво, защо и как може да е толкова якоСтефан Кънев
  4. Професия front-end програмист през погледа на един front-end програмистКрасимир Цонев
  5. Conditional HTTP requestsКрасен Пенчев
  6. Обяд
  7. Моделиране на заплахи (Threat Modeling)Богомил Шопов
  8. Data Lakes - какво, кога и какИван Донев
  9. Почивка
  10. Видове автоматизирано тестване: какъв вид да изберем спрямо проекта?Димитър Панайотов
  11. Web accessibility testing toolsЕлена Жекова
  12. Lightning talks
  13. Закриване
  14. Афтър парти

Спонсори

Златни

DataArt
Endava

Сребърни

Merkle


HackSoft

Партньори

VarnaLab Dev Craft

С медийната подкрепа на

Dev.bg

Лектори

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Thumb image

Красен Пенчев

Програмист, години наред горял в огъня на front end JavaScript, спасил се чрез Elixir-а на сървърните системи. Привърженик на функционалното програмиране, позабравени технологии и инструменти, и наличието на документация.

Thumb image

Богомил Шопов

Интересувам се от сигурност, етика, поверителност и свободите в Интернет. Имам ИТ опит от 20 години, половината от които съм градил българския уеб, а в другата съм правил проекти ползвани от милиони потребители.

Thumb image

Иван Донев

Data Platform Architect в Световната Банка, с повече от 15 години опит в индустрията, като основен фокус винаги са били данните, техният анализ и визуализация.

Thumb image

Димитър Панайотов

Димитър е Automation QA Analyst с повече от 7 години опит както в Мanual, така и в Аutomation тип тестване. Работата му го запознава с много различни програмни езици и технологии, включително JAVA, C#, Selenium, Postman, performed API testing, използвайки Swagger и още много други. Кариерният му път минава през малки Start-Up компании до глобални корпорации в IT индустрията. Днес неговият втори дом е МенторМейт.

Thumb image

Елена Жекова

Имам над 10 години опит с тестването на софтуерни продукти. В момента съм QA lead в Merkle. От скоро се интересувам от accessibility testing и смятам че е много интересно и полезно за обществото ни като цяло.

After Party

Годзила
бул. „Княз Борис I-ви“ 66, 9000 Варна Център, Варна
Начало: 20:00

Записвания

Архив

Контакти:
Екип