VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Седмото издание на събитието се организира с подкрепата на SiteGround, GymRealm и Auxionize.

20 Юли 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

хотел "Черно Море"
Сливница №33

Програма

 1. Откриваневидео
 2. Размисли за занаятаСтефан Къневвидеопрезентация
 3. Designing in/for webКрасимир Цоневвидеопрезентация
 4. Какво става лесно с RedisСвилен Ивановвидеопрезентация
 5. Обедна почивка
 6. Unit testingСветлин Наковвидеопрезентация
 7. Code Smells & RefactoringРадослав Станковвидеопрезентация
 8. Automation is keeping me sane (and lazy)Константин Данковвидеопрезентация
 9. Кафе пауза
 10. Apple AppStoreДаниел Радеввидеопрезентация
 11. Скалиране на Ruby on Rails приложенияВалентин Миховвидеопрезентация
 12. Lightning talksвидео
 13. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Thumb image

Свилен Иванов

Обича да програмира откакто се помни. Пише главно на Java, Perl, JavaScript, Ruby. Има афинитет към уеб технологиите. Предпочита софтуер с отворен код. Обича да човърка embedded системи.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин вдъхновява хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Вече над 20 години се занимава с програмиране, а от 12 години насам обучава софтуерни инженери. Мечтата му е да направи България Силициевата долина на Европа. Напоследък се е вдъхновил по блокчейн технологиите и обучава блокчейн инженери от цял свят.

Thumb image

Радослав Станков

Yеб програмист повече от 10 години. Вярва, че frontend и backend вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript и Objective-C. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт. Работи в ProductHunt.

Thumb image

Константин Данков

Front End'ър с особено внимание към детайлите. Занимава се с управление на проекти, както и Web & Mobile Application дизайн. Съозновател и основен активист на Софийският Hackerspace, както и член на УС (Управителен Съвет) - init Lab, където понякога води курсове по HTML и CSS. В последно време гледа да прекарва повече време в MacVim от колкото в Photoshop и Google Docs Много и различни хобита през годините: Фитнес, Мотори, Акваристика. Голям фен на Аудио-книгите.

Thumb image

Даниел Радев

Apple fanboy, програмист от далечната 1984, започвайки Apple II (тогава известен като Правец 82). Организатор на CocoaHeads Bulgaria и ментор в Eleven Startup Accelerator. В свободното си време пише код на Objective-C.

Thumb image

Валентин Михов

Занимавa се с програмиране от около 18 години, професионално от 8. Дълги години е състезател по програмиране и 2004 е част от националния отбор по информатика на България. Интересува се от алгоритми, скалиране на приложения и обработване на големи масиви от данни в разпределена среда. В момента работи по 2 проекта: dreambox където се скалира голямо Rails приложение, и www.seclive.com където се обработват големи масиви от данни с machine learning алгоритми.

After Party

Пицария "Бънди"
ул. "Генерал Колев" 1 (до Централна поща)

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип