VarnaConf

VarnaConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

20 Юли 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

хотел "Черно Море"
Сливница №33

Програма

  1. Откриваневидео
  2. Размисли за занаятаСтефан Къневвидеопрезентация
  3. Designing in/for webКрасимир Цоневвидеопрезентация
  4. Какво става лесно с RedisСвилен Ивановвидеопрезентация
  5. Обедна почивка
  6. Unit testingСветлин Наковвидеопрезентация
  7. Code Smells & RefactoringРадослав Станковвидеопрезентация
  8. Automation is keeping me sane (and lazy)Константин Данковвидеопрезентация
  9. Кафе пауза
  10. Apple AppStoreДаниел Радеввидеопрезентация
  11. Скалиране на Ruby on Rails приложенияВалентин Миховвидеопрезентация
  12. Lightning talksвидео
  13. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Thumb image

Свилен Иванов

Обича да програмира откакто се помни. Пише главно на Java, Perl, JavaScript, Ruby. Има афинитет към уеб технологиите. Предпочита софтуер с отворен код. Обича да човърка embedded системи.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Автор е на 15 книги по програмиране и технологии. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Константин Данков

Front End'ър с особено внимание към детайлите. Занимава се с управление на проекти, както и Web & Mobile Application дизайн. Съозновател и основен активист на Софийският Hackerspace, както и член на УС (Управителен Съвет) - init Lab, където понякога води курсове по HTML и CSS. В последно време гледа да прекарва повече време в MacVim от колкото в Photoshop и Google Docs Много и различни хобита през годините: Фитнес, Мотори, Акваристика. Голям фен на Аудио-книгите.

Thumb image

Даниел Радев

Apple fanboy, програмист от далечната 1984, започвайки Apple II (тогава известен като Правец 82). Организатор на CocoaHeads Bulgaria и ментор в Eleven Startup Accelerator. В свободното си време пише код на Objective-C.

Thumb image

Валентин Михов

Занимава се с програмиране от училище, където е бил в националния отбор по информатика. Работил е в няколко стартъпа в сферата на изкуствения интелект, обработка на големи масиви от данни и финанси. Последните 4 години е в сферата на блокчейна. В момента управлява блокчейн инвестиционен фонд и инвестира в компании в ранен етап на развитие."

After Party

Пицария "Бънди"
ул. "Генерал Колев" 1 (до Централна поща)

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип